2019. jan 15.

Fontos változások az adóbevallásban!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Fontos változások az adóbevallásban!

Közel félmillió embert érinthet

Minden évben eljön az adóbevallási időszak, és ez nem lesz idén sem másképp. Viszont most két olyan fontos változás történt, ami igen sok magánszemélyt érinthet.

Bevallási tervezet szinte mindenkinek!

Újdonság, hogy 2018. évre már az egyéni vállalkozók részére is készül adóbevallási tervezet, melynek felhasználásával az egyéni vállalkozók teljesíthetik bevallási kötelezettségüket. Nyilván ez azokra az egyéni vállalkozókra igaz, akik év közben havi bevallásra kötelezettek, vagy az egyéni vállalkozásuk mellett más kifizetőtől származó jövedelmük is van. Az egyéni vállalkozók egy részének ez nagy segítség lesz, de nyilván nem mindenkinek, mivel bevallási tervezet ide vagy oda, az egyéni vállalkozóknak továbbra is önállóan kell elkészítenie és benyújtania SZJA bevallását, melyhez csupán segítség lehet az adóbevallási tervezet. 

OK, de mi változott még?

 adobevallas_3.jpg

Az eddigi években az egyéni vállalkozóknak legkésőbb februárban kellett az adóbevallást benyújtani, de ez most változott, mivel az idén egységesen mindenkinek 2019. május 20-a a végső határidő. Ez nyilván összefüggésben van az előzőekben említettekkel, hiszen az adóbevallási tervezetet minden érintett csupán 2019. március 15-étől tekintheti meg az erre a célra kialakított online felületen.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is:https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

Szólj hozzá

adózás SZJA