2021. sze 14.

Karanténban a gyerek, mi jár a szülőnek?

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Karanténban a gyerek, mi jár a szülőnek?

Sajnos a koronavírus megjelenése óta szinte mindenkinek volt a környezetében olyan ismerőse, aki valamilyen oknál fogva hatósági vagy önkéntes karanténba került. Egyelőre úgy fest, hogy ez a közeljövőben sem fog változni.

Ugyan még csak szeptember közepén járunk, de szinte már most borítékolható, hogy hamarosan az iskolákban is megjelenik a koronavírus, ami könnyen egész osztályok karanténba helyezésével járhat, még akkor is ha nem minősül orvosilag betegnek minden érintett gyermek. Ez a nagyobb gyermekek szüleinél talán nem okoz majd nagyobb gondot, de mi lesz azokkal a szülőkkel, akiknek otthon kell maradniuk a kisgyermekükkel, mert másképp nem tudják megoldani a felügyeletüket?

beteg_gyermek.jpg

Szerencsések azok a munkavállalók, akik olyan munkáltatónál és olyan munkakörben dolgoznak, ahol megoldható és engedélyezett az otthoni munkavégzés, hiszen így el tudják látni teljes mértékben a munkájukat, nem éri őket anyagi hátrány ebből adódóan. Viszont ha az otthoni munkavégzés nem megoldható, akkor különös méltánylást érdemlő személyi, családi okokra hivatkozva ugyan a munkavállaló kérheti a mentesülését a munkavégzési kötelezettsége alól, de erre az időszakra nem jogosult munkabérre, sem távolléti díjra. Sőt, a munkától távol töltött idő alatt a TB szerinti biztosítási jogviszonya szünetelni fog, és a szülő köteles megfizetni maga után a napi 270 Ft egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Felmerülhet a kérdés, hogy mivel a gyermek betegség miatt került karanténba, jár-e gyermekápolási táppénz a szülőnek?

Erre vonatkozóan egyértelmű szabályok vannak hatályban, mivel ha a gyermek 12 évesnél fiatalabb, és a gyermekorvos által igazoltan beteg, akkor a szülőnek a vele otthon töltött időre jár a táppénz (az egyéb feltételek fennállása esetén). Amennyiben a gyermek az iskolában tömeges fertőzés terjedése miatt nem látogathatja a tanintézményt, de ő maga orvosi szempontból nem beteg, akkor sajnos a szülő nem lesz jogosult a táppénzre.

Így tehát, ha szülőként ez utóbbi helyzetbe kerülnénk, akkor – ha van rá lehetőség - érdemes otthoni munkavégzéssel, vagy szabadság igénylésével megoldani ezt az átmeneti időszakot, hogy anyagilag és társadalombiztosítási szempontból se járjunk rosszul.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

 

Szólj hozzá