Munkaügy érthetően

Munkaügyről, a munka világáról egyszerűen, érthetően

2018. júl 03.

Önt is fenyegeti a burnout szindróma?

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Önt is fenyegeti a burnout szindróma?

A burnout szindróma, vagy kiégés egy olyan betegség, ami régóta jelen van az emberek életében, azonban az utóbbi néhány tíz évben sokkal gyakoribb jelenséggé vált, és emiatt nagyobb figyelmet is kapott. A rohanó élettempó, a munkahelyi és a magánéleti túlterheltség, a megfelelő pihenés és relaxáció hiánya mind-mind a mai kor velejárói.

Ez nem egy hirtelen bekövetkező állapotot jelent, hanem inkább egy hosszú, akár évekig tartó folyamat eredménye. Ami kezdetben csak kimerültségként jelenik meg, az a végső fázisokban teljes fizikai, mentális és emocionális összeomláshoz is vezethet.

A burnout kiváltó okai

Bár vannak olyan területek, ahol gyakrabban találkozhatunk ezzel a betegséggel, mégsem mondhatjuk, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy

2018. jún 07.

Idén már szinte senki nem tölti be a nyugdíjkorhatárt

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Idén már szinte senki nem tölti be a nyugdíjkorhatárt

A napokban tele volt a média egy nemrég megjelent OECD tanulmánnyal, melyből az derült ki, hogy Magyarországon kb. 7 évvel - 72 évre - kellene emelni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az időskori függőségi ráta 2015 és 2050 között stabilizálódjon. Elég elkeserítő a helyzet, de ezt már sok-sok éve tudni lehetett, aki követi egy kicsit ezt a témát, azt szinte biztosan nem lepték meg a fenti számok.

A nyugdíjkorhatár örök téma , és jelen szabályok szerint - egészen 2023-ig – minden évben emelkedik egészen pontosan 65 évre . Bár addig még nagyon sok minden változhat, a törvényhozók agyából kipattanhat egy-két ötlet, ami ezt megváltoztatja.

No de mégis hogy lehet az, hogy idén már szinte senki nem fogja betölteni a ...

Tovább Szólj hozzá

nyugdíj nyugdíjkorhatár

2018. máj 15.

A férfiak és a nők 40+ nyugdíjprogram

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
A férfiak és a nők 40+ nyugdíjprogram

Vajon lehetséges férfiként részt venni benne?

A nők 40+ program - avagy a nők kedvezményes nyugdíjbavonulási lehetősége - 2011 óta létezik, azóta szinte állandó téma lett, és a legtöbben már kívülről fújják a szabályokat. Sokak szerint jó dolog, néhányan azt képviselik, hogy a férfiakra is ki kellene terjeszteni a jogosultságot, persze egyeseknek az az álláspontja, hogy a nőktől is meg kellene vonni ezt a lehetőséget. 

És ha már nők! Nem tudom nem észrevenni, de az utóbbi időben bizony egyre többször találkozom - hogy is mondjam - nőies férfiakkal, akik szinte már csak "nyomokban tartalmaznak" férfiasságot. Sőt, egyre több a magát transzneműnek valló ember. Közülük sokan komolyan elhatározzák, hogy műtétek sorozatának vetik alá magukat, hogy a nemi hovatartozásukat a ...

Tovább Szólj hozzá

nyugdíj nők kedvezményes nyugdíja nők 40+

2018. máj 08.

Hurrá! Autót kaptam ballagásra!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Hurrá! Autót kaptam ballagásra!

Van azért üröm az örömben

Idén is elkezdődött az érettségi szezon, lezajlottak a ballagások. Ahogy az lenni szokott ilyenkor az érettségire készülőket mindig sok apró ajándékkal halmozzák el. Persze mindig akadnak olyanok is, akik értékesebb ajándékot kapnak e jeles esemény alkalmából. Több olyan esetet is ismerek, ahol a diák autót, esetleg nagyobb értékű ékszert kapott a ballagására. Fogadok, hogy a slusszkulcs, vagy a csodásan csillogó ékszer átadásakor nem sok fiatalnak jut eszébe, hogy ezután illetékfizetési kötelezettsége keletkezhet attól függően, hogy kitől és milyen értékben kapta a szóban forgó ajándékot.

Mégis mennyi az annyi?

slusszkulcs.jpg

Az ajándékozás fogalmát az illetéktörvény jól ismeri, és többet között azt is kimondja, hogy  ...

Tovább Szólj hozzá

adózás

2018. máj 02.

A Nyugdíjfolyósító utalgat a huszonéveseknek

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
A Nyugdíjfolyósító utalgat a huszonéveseknek

OK, de mégis mit?

Talán olvastak róla, talán nem, de én elárulom, hogy az utolsó 1-2 évben jelentős szervezeti átalakuláson ment keresztül az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Magyar Államkincstár és az Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság. Nem tudom hányan vették észre, de a családi pótlék utalása is egyik pillanatról a másikra megváltozott és B47 központ meg hasonló feladóktól érkezett meg a családokhoz a pénz. Annyi átszervezés és szervezeti átalakítás volt az elmúlt időszakban ezeken a területeken, hogy már sem az ügyfelek, sem a szakma nem tudta követni a változást. A rosszabb, hogy sokszor még az ott dolgozók se nagyon tudták, hogy éppen kihez tartoznak szervezetileg, hiszen a munkavégzésük helye és a munkakörük a ...

Tovább Szólj hozzá

nyugdíj családtámogatás OEP ellátás

2018. ápr 24.

Okosan az adókedvezményekkel, akár veszíthet is velük

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Okosan az adókedvezményekkel, akár veszíthet is velük

Én megmutatom, hogyan kerülje el ezt a csapdát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén közel 5 millió magánszemélynek készíti el az adóbevallási tervezetét, mely a legtöbb munkavállalónak nagyon kényelmes megoldás a korábbi évekhez képest. Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy ez tényleg csak egy tervezet, és nem bevallás . Persze, ha valaki nem csinál semmit sem, akkor a tervezete automatikusan bevallássá alakul, de ez már az adózó felelőssége lesz. Azért azt sem árt tudni, hogy amennyiben valaki módosítani szeretné a bevallási tervezetét, netán önadózóként külön bevallást készít, akkor ennek a határideje idén 2018. május 22 -e. 

Mint minden évben, idén is több alkalommal találkoztam olyan problémákkal az adóbevallások készítésénél, melyek egy kis odafigyeléssel ...

Tovább Szólj hozzá

adókedvezmény családi adókedvezmény SZJA

2018. ápr 12.

Ezért buknak évente milliárdokat a munkavállalók

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Ezért buknak évente milliárdokat a munkavállalók

Tudta, hogy évente milliárdokat veszítenek a munkavállalók a feledékenységük miatt? Lehet, hogy Ön is köztük van, pedig egy egészen egyszerű dologról van szó, ami kis figyelemmel megkímélheti attól, hogy olyan pénzt bukjon el, ami már az Ön zsebében volt. És ugyebár v eszíteni senki nem szeret, főleg pénzt nem!

Ne hagyja veszni a pénzét!

szep_kartya.jpg

A munkáltatók és a munkavállalók körében igen népszerűek a SZÉP kártyás juttatások. Minden évben sokan választják ezt a béren kívüli juttatást a munkáltatónál működő Cafeteria rendszeren belül. Ezt a legjobban az mutatja meg, hogy a kimutatások szerint évente 100 milliárdhoz közeli összegeket költünk el SZÉP kártyákról. Ennek ellenére mégis minden évben megüti a milliárdos ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy SZÉP kártya

2018. feb 28.

Egyre kevésbé tabutéma a fizetés!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Egyre kevésbé tabutéma a fizetés!

Azt ismerik, amikor az állásinterjún beszélget a jelölt és a munkaadó?

  • És mennyi lesz a fizetésem?
  • Kezdetben 150.000 Ft, majd később 200.000 Ft.
  • Jó, akkor visszajövök később!

eladot_keresunk_3.jpg

Visszatérő örök kérdés, hogy vajon ki mennyit keres? Erről a munkavállalók nem szívesen beszélnek, és a munkáltatók sem túl bőbeszédűek e témában. Emlékeim szerint 20-30 évvel ezelőtt az álláshirdetések többségében szerepelt, hogy az adott munkakörben mennyit lehet keresni, és viszonylag gyorsan lehetett munkahelyet váltani. Ez az idők folyamán igencsak megváltozott. Versenyképes fizetés, fix+jutalék, béren kívüli juttatások, korrekt bérezés, kiemelkedő fizetés, teljesítmény utáni bónusz - ugye ismerősen csengenek? Nem véletlen, ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy

2018. feb 13.

Terjed a kismamapánik!!!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Terjed a kismamapánik!!!

Már törvény is módosult emiatt

Ismerik a történetet igaz? Mindig ugyanaz a forgatókönyv: anyuka terhes lesz, apuka a háttérbe szorulva érzi magát, talán még jön egy harmadik szereplő is, apuka bepánikol a sok változástól, és a könnyebb utat választja - továbbáll. Ezeket a sztorikat talán már meg is szokhattuk, és már nem is csodálkozunk, ha egy ilyet hallunk.

De mi helyzet azzal, amikor az anya hagyja el a családját, szinte rögtön a szülés után?

Kétségtelen, hogy egy új jelenséggel van dolgunk, ami terjed, hiszen eddig legtöbbször a bevezetőben leírtakkal találkozhattunk, de sajnos egyre több az olyan eset, amikor bizony az anya lép le.

Vajon a "kispapapánik" mellett megjelent a "kismamapánik"?

Valószínűleg igen, hiszen bármennyire is szomorú, de egyre ...

Tovább Szólj hozzá

GYED

2018. feb 05.

Tényleg munkaerőhiány van?

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Tényleg munkaerőhiány van?

Szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne olvasnék olyan hírt, mely a soha nem látott munkaerőhiányról szól. Vajon tényleg ennyire durva a helyzet? Alapvetően a megfogalmazással van egy kis probléma, hiszen azt kijelenteni, hogy munkaerőhiány van, nem lehet. Ráadásul az országon belül óriási különbségek vannak, már ami a munkalehetőségeket illeti. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szakképzett, tényleges tudással és kellő tapasztalattal rendelkező munkavállalókból van hiány, mert ezekért a szakemberekért igen nagy lett a verseny a munkaerőpiacon. Én is azt tapasztalom, hogy a munkavállalók mennek jobbra-balra, a különböző cégek egymástól „rabolják el” a tehetséges munkavállalókat, fejvadászok próbálják meg elcsábítani az ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy