2018. máj 02.

A Nyugdíjfolyósító utalgat a huszonéveseknek

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
A Nyugdíjfolyósító utalgat a huszonéveseknek

OK, de mégis mit?

Talán olvastak róla, talán nem, de én elárulom, hogy az utolsó 1-2 évben jelentős szervezeti átalakuláson ment keresztül az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Magyar Államkincstár és az Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság. Nem tudom hányan vették észre, de a családi pótlék utalása is egyik pillanatról a másikra megváltozott és B47 központ meg hasonló feladóktól érkezett meg a családokhoz a pénz. Annyi átszervezés és szervezeti átalakítás volt az elmúlt időszakban ezeken a területeken, hogy már sem az ügyfelek, sem a szakma nem tudta követni a változást. A rosszabb, hogy sokszor még az ott dolgozók se nagyon tudták, hogy éppen kihez tartoznak szervezetileg, hiszen a munkavégzésük helye és a munkakörük a legtöbbször nem változott.

forint.jpg

És ez nem ért véget a tavalyi évben, mert a java csak idén jött, hiszen év elejétől a családi pótlékot, az összes nyugellátást, sőt még az egészségbiztosítási ellátásokat is a Nyugdíjfolyósító fogja utalni. Így ezek után ne lepődjön meg senki, ha a Nyugdíjfolyósítótól kap némi pénzt (pl. családi pótlékot, táppénzt, CSED-et, GYED-et stb.) annak ellenére, hogy igen messze van még a nyugdíjas kortól. Na persze, aki megnézi a bankszámlakivonatát az sem biztos, hogy eligazodik a Nyugdíjfolyósító utalási tételén. Én például a gyermekeim után járó családi pótlékot egy Kincstár (K07) nevű feladótól kapom, az utalás közleményéből pedig - bármennyire is szeretném - nem tudom megfejteni, hogy mit takar. Persze nyilván tudom, hogy a családi pótlékot utalták el, de azért lehetne beszédesebb a közlemény rovat.

A magánszemélyeken túl a munkáltatóknál működő társadalombiztosítási kifizetőhelyek és pénzügyesek se csodálkozzanak, hiszen nekik is a Nyugdíjfolyósító utalja már az általuk elszámolt ellátásokat az egészségbiztosítási alapból.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

Együttműködő partnerünk a https://hu.jooble.org/ a nemzetközi álláskereső oldal.

Szólj hozzá

nyugdíj családtámogatás OEP ellátás