2017. nov 20.

Amikor a gyerek is dolgozik

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Amikor a gyerek is dolgozik

Fontos szabályok szülőknek és kiskorúaknak

November 20-a a Gyermekek Jogainak Világnapja! Világszerte több százmillió gyermek kénytelen munkát végezni, akár már egész kiskorától, ami természetesen az esetek döntő százalékában törvényellenes. Ezek a munkák sokszor veszélyesek, és fizikailag megterhelők a kisgyermekek számára, mégis a szegénység erre kényszeríti őket. Magyarországon szerencsére nem jellemző, hogy tömegesen végeznének munkát a kisgyermekek, de a kiskorúak közül - jellemzően 15-18 éves kor közöttiek - sokan jelen vannak a munka világában. Nem véletlen, hogy A munka törvénykönyve (Mt.) is külön szabályokat ír elő rájuk vonatkozóan.

Ezzel kapcsolatban szülőként és kiskorúként sem árt tudnunk néhány alap dolgot!

Munkavállaló az lehet, aki a 16. életévét betöltötte, vagy az a 15. életévét betöltött tanuló - az iskolai szünet alatt - , aki nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytat.

Mivel az Mt. értelmében fiatal munkavállalónak a 18. életévét be nem töltött munkavállaló minősül, fontos megjegyezni, hogy a fiatal munkavállaló csak törvényes képviselője hozzájárulásával létesíthet munkaviszonyt. A törvényes képviselő hozzájárulására szükség van ugyanis a munkaszerződés módosítására, megszüntetésére vagy kötelezettségvállalásra irányuló jognyilatkozathoz is.

Ami a munka- és pihenőidőt illeti...

gyerekmunka2.jpg

Kiskorúak esetében erre is szigorú szabályok vonatkoznak, melyek az alábbiak:

  • a napi munkaidő legfeljebb 8 óra lehet, és a több munkaviszony keretében történő munkavégzés munkaidejét össze kell számítani,
  • éjszakai munkavégzés nem rendelhető el,
    rendkívüli munkaidő nem rendelhető el,
  • legfeljebb egy heti munkaidőkeretet lehet elrendelni részükre,
  • 4,5 órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén legalább 30 perc munkaközi szünetet kell biztosítani,
  • 6 órát meghaladó beosztás szerinti napi munkaidő esetén legalább 45 perc munkaközi szünetet kell biztosítani,
  • legalább 12 óra tartamú napi pihenőidőt kell biztosítani,
  • egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a heti pihenőnapok egyenlőtlenül nem beoszthatók,
  • egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén is legalább egybefüggő 48 óra heti pihenőidő biztosítása kötelező.

Mi a helyzet a szabadsággal? 

A törvény ezzel kapcsolatban is rendelkezik, hiszen a fiatal munkavállalónak évenként 5 munkanap pótszabadság jár. Mindez utoljára abban az évben, amelyben a 18. életévét betölti.

Élet a munkaviszonyon túl

A kiskorúak jellemzően nem munkaviszonyban végeznek munkát, inkább egy diákszövetkezeten keresztül, esetleg egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül szoktak dolgozni. Egyszerűsített foglalkoztatással a diákokat mezőgazdasági, turisztikai idénymunkára, vagy alkalmi munkavégzésre lehet igénybe venni, és csupán az Mt.-ben szereplő munka- és pihenőidő-korlátokra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni.

Diákszövetkezet tagjaként végzett munka esetén fontos, hogy már nem az Mt. rendelkezései az irányadók, hanem a Polgári törvénykönyv és a Szövetkezeti törvény szabályai az érvényesek. Sajnos ezek viszont csak nyomokban tartalmaznak alapvető fontosságú Mt. rendelkezéseket. Tulajdonképpen csak a pihenőidőre és a minimálisan adható jövedelemre térnek ki a szabályok, és gyakorlatilag kimaradtak olyan fontos elemek, mint a rendkívüli munkavégzés szabályai, és annak ellentételezése, valamint az ezzel kapcsolatos díjazás és annak kifizetése. Ezzel biztosított, hogy diákszövetkezeten keresztül a diákokat olcsóbban és többet lehet dolgoztatni, mint egy munkaviszonyban állót, mindezt törvényesen.

És a nagy átverős trükk!

Bármelyik foglalkoztatási formában vállal a gyermekünk munkát, nagyon fontos tudni, hogy NINCS PRÓBANAP!!! Ez természetesen nem csak a diákokra vonatkozik, de sajnos sokszor találkoztam már olyan esettel, amikor erre hivatkozva verték át szegény tanulókat. Alapszabály, hogy legalább a minimálbért meg kell fizetni a részükre, ettől eltérni csak az egyszerűsített foglalkoztatás esetén van lehetősége a munkáltatónak, hiszen itt a legkisebb adható bér a minimálbér 85%-a.

És ha a gyermekünk dolgozni szeretne, akkor szülőként figyeljünk oda jobban rájuk, és beszéljük meg vele a munkavállalással kapcsolatos tudnivalókat.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

.

Szólj hozzá

szabadság diákmunka munkaügy