2017. sze 13.

Ismét próbálkoznak a családi pótlék emelésével

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Ismét próbálkoznak a családi pótlék emelésével

Nem telhet el úgy egy év, hogy valaki ne terjesztene be egy olyan törvényjavaslatot, amely a nevelési ellátás és az iskoláztatási támogatás - gyűjtőnéven családi pótlék - emelésére irányul. Többször lerágott csont ez, hiszen ezek a javaslatok már 2008 óta a süllyesztőben tűnnek el. Ennek ellenére szinte már kötelező rituálénak tűnik, hogy minden évben előkerül a téma, így nem csoda, hogy Idén ismét megpróbálkoznak az emeléssel.

csp_2017.jpg

Újdonság, hogy a mostani törvényjavaslatot kiegészítették plusz egy hónap családi pótlékkal, mely az iskoláztatási támogatásban részesülőknek járna minden év augusztusában az iskolakezdés előtt.

De nézzük konkrét számokban, hogy idén miről szól a javaslat!

csp_emeles_tablazat_2017.jpgAhogy a fenti számokból is látható - igen magas mértékű - 40% körüli emelésről lenne szó, ami több tízmilliárdos többletköltséget jelentene a költségvetésnek.

Igen régi és megosztó témáról van szó, hiszen sokak szerint megoldás és nagy segítség lenne a családosok számára az emelés. Mások a megélhetési családi pótlékosokat hozzák fel témának, és egyenesen tiltakoznak az emelés ellen. Hamarosan kiderül, hogy lesz-e eredménye a mostani kezdeményezésnek.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

facebook_megosztas.jpg

Szólj hozzá

családtámogatás családi pótlék