2016. már 09.

Bukhatja a GYED-et, ha bölcsődébe adja gyermekét

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Bukhatja a GYED-et, ha bölcsődébe adja gyermekét

Egy korábbi cikkemben részletesen megírtam, hogy az idei évtől Gyermekgondozási díj (GYED) folyósítása mellett munkát lehet végezni anélkül, hogy le kellene mondanunk a GYED-ről. A GYED normál esetben a gyermek kétéves koráig jár, 2013. december 31-ét követően született ikergyermekek esetén viszont a gyermekek három éves koráig folyósítják az ellátást.

A törvényi változások és a GYED extra néven elhíresült intézkedéscsomagnak köszönhetően azt tapasztalom, hogy egyre több kismama tér vissza a munka világába a GYED folyósítása alatt. Ilyenkor a szülő a gyermekét általában bölcsődében helyezi el a munkavégzés idejére, hiszen oda már néhány hónapos kortól be lehet adni a gyermeket. Az ikergyermekesek figyelmét (tekintettel a GYED hosszabb idejű folyósítására) külön felhívnám arra, hogy az óvoda is felveheti azt a körzetében lakó gyermeket, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti - tehát aki augusztus 31. és a következő év március 1. között tölti be a 3. életévét – feltéve, ha van elég férőhely az adott óvodában.

gyed_bukas.jpg

A bölcsődei felvételnél egyértelműen előnyt élveznek azon gyermekek, akiknek a szülei dolgoznak. Ezt egyébként a gyermekek védelméről szóló törvény is egyértelműsíti, hiszen kimondja, hogy a gyermekek napközbeni ellátását azon gyermekek részére kell megszervezni, akiknek szülei munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

Nézzük meg, hogy mi történik akkor, ha valaki az előbb említett betegség vagy egyéb ok (pl. egyedülállóság, védőnői javaslat alapján stb.) miatt kényszerül bölcsődébe adni a gyermekét a GYED folyósítása alatt, de nem akar, vagy nem tud ez alatt munkát végezni?

Ilyenkor bizony az egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény értelmében már nem jár a GYED, mivel a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet) helyezték el. Ezt a tényt mindig az igénylőnek kell jeleznie a folyósító szerv felé, mivel az ellátás igénylésekor aláírásunkkal kötelezzük magunkat, hogy minden olyan változást bejelentünk, ami az ellátás folyósítását érinti.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi történik akkor, ha szándékosan vagy feledékenységből nem jelentjük be a gyermek intézményben történő elhelyezését? Óva intek mindenkit ettől, hiszen ha ezt valaki elmulasztja, és fény derül rá, akkor az ebből származó jogalap nélküli kifizetés teljes összegét, valamint annak kamatait köteles megtéríteni. Ez több havi ellátás esetében már tetemes összegre rúghat.

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

Szólj hozzá

GYED GYED melletti munka OEP ellátás