2015. okt 23.

Megszűnt a munkaviszonya - hasznos tudnivalók!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Megszűnt a munkaviszonya - hasznos tudnivalók!

Gondolom sokunkkal vagy legalábbis ismerőseinkkel előfordult már, hogy megszűnt a munkaviszonyunk. Ez jobb esetben azért történik, mert egy kedvezőbb állásajánlatot sodor elénk az élet, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor váratlanul a munkáltató kezdeményezésére indul a munkaviszony megszüntetése. Ilyenkor sokszor kapkodva próbáljuk minden kapcsolati tőkénket mozgósítani, hátha tud valaki egy jó állást, és kisebb gondunk is nagyobb annál, minthogy a társadalombiztosítási helyzetünkre gondoljunk. Pedig ez roppant fontos dolog, főleg egy ilyen hirtelen megváltozott élethelyzetben.

A nagyobb létszámú munkáltatók felkészült ügyintézői a kilépési folyamat végén általában tájékoztatják az érintett személyt a további lehetőségekről, de tapasztalatom szerint kisebb munkáltatóknál ez sok esetben nem történik meg, és a munkavállalók is hajlamosak megfeledkezni róla. Pedig egy kérdést mindenképp megérne.

Nézzük, hogy mi történik akkor, ha valakinek megszűnik a munkaviszonya. A munkáltató kijelenti a munkavállalót az erre rendszeresített elektronikus nyomtatványon, és onnantól fogva elkezd ketyegni egy képzeletbeli óra, mely 45 nap múlva jár le. Hogy mindenki megértse, a munkaviszony megszűnésének napjától 45 napig még egészségügyi szolgáltatásra jogosultak vagyunk. Ha ennél kevesebb ideig tartott a munkaviszony, akkor ez a 45 nap lerövidül a megszűnt munkaviszony hosszára (kivéve, ha az előző és a megszűnt munkaviszony között nem telt el 30 napnál több idő).

money-in-hand1.jpg

Általában, amíg nem létesít valaki új munkaviszonyt felkeresi az illetékes munkaügyi kirendeltséget, és regisztráltatja magát. Ezt követően lehet igényelni az álláskeresési támogatást (közismertebb nevén munkanélküli segélyt), és ha jogosultak vagyunk rá, akkor társadalombiztosítási szempontból fellélegezhetünk, hiszen a hatályos törvények szerint, aki álláskeresési támogatásban részesül, az társadalombiztosítási szempontból biztosított.

No de mi van akkor, ha valaki nem jogosult álláskeresési támogatásra, vagy lejár a folyósítás ideje, és a továbbiakban csupán regisztrált álláskeresőnek minősül mindenféle ellátás nélkül. Ilyen esetben bizony egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, melynek összege 2015-ben 231.-Ft/nap. Gondolhatnánk, hogy a szegény embert még az ág is húzza, hiszen nem elég, hogy valakinek nincs munkája, nincs sehonnan jövedelme, még fizessen is, hogy egészségügyi probléma esetén ellássák. Véleményem szerint a fizetendő összeg eltörpül amellett, mintha ténylegesen ki kellene fizetnünk például egy kórházi kezelés számláját (mindenki tudja, hogy milyen borsos ára van az egészségügyi szolgáltatásoknak), de sajnos így is előfordulhat az, hogy ez a havi 6.930.-Ft járulék megfizetése valaki számára problémát jelent.

Szerencsére ilyen esetben is van megoldás!

A rászorulók, illetve munkanélküliek kérvényezhetik, hogy egy évig ne kelljen járulékot fizetniük és mégis ellássák őket ingyenesen. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség csak kevesen tudnak róla. A szociális törvény ad erre módot, és az abban leírtak szerint az illetékes járási hivatalnál kell a kérvényt benyújtani.

A pozitív elbírálás feltétele, hogy az igénylő családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem lehet több, mint a legkisebb öregségi nyugdíj összegének a 120%-a (2015-ben 34.200.-Ft).

Egyedülélő igénylő esetében akkor járhat a támogatás, ha a havi jövedelme nem több, mint a legkisebb öregségi nyugdíj összegének a 150%-a (2015-ben 42.750.-Ft), és családjának vagyona nincs.

A járási hivatal a támogatás megállapítása után hatósági bizonyítványt állít ki. A bizonyítvány érvényességi ideje 1 év.

Véleményem szerint az arra jogosultaknak mindenképp érdemes kihasználni ezt a törvény adta lehetőséget, hiszen egy rövid és ingyenes eljárásért cserébe 1 év „ingyen TB-t” kaphatunk.

 

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

Szólj hozzá

Egészségügyi szolgáltatási járulék