Munkaügy érthetően

Munkaügyről, a munka világáról egyszerűen, érthetően

2018. feb 13.

Terjed a kismamapánik!!!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Terjed a kismamapánik!!!

Már törvény is módosult emiatt

Ismerik a történetet igaz? Mindig ugyanaz a forgatókönyv: anyuka terhes lesz, apuka a háttérbe szorulva érzi magát, talán még jön egy harmadik szereplő is, apuka bepánikol a sok változástól, és a könnyebb utat választja - továbbáll. Ezeket a sztorikat talán már meg is szokhattuk, és már nem is csodálkozunk, ha egy ilyet hallunk.

De mi helyzet azzal, amikor az anya hagyja el a családját, szinte rögtön a szülés után?

Kétségtelen, hogy egy új jelenséggel van dolgunk, ami terjed, hiszen eddig legtöbbször a bevezetőben leírtakkal találkozhattunk, de sajnos egyre több az olyan eset, amikor bizony az anya lép le.

Vajon a "kispapapánik" mellett megjelent a "kismamapánik"?

Valószínűleg igen, hiszen bármennyire is szomorú, de egyre ...

Tovább Szólj hozzá

GYED

2018. feb 05.

Tényleg munkaerőhiány van?

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Tényleg munkaerőhiány van?

Szinte nem telik el nap anélkül, hogy ne olvasnék olyan hírt, mely a soha nem látott munkaerőhiányról szól. Vajon tényleg ennyire durva a helyzet? Alapvetően a megfogalmazással van egy kis probléma, hiszen azt kijelenteni, hogy munkaerőhiány van, nem lehet. Ráadásul az országon belül óriási különbségek vannak, már ami a munkalehetőségeket illeti. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szakképzett, tényleges tudással és kellő tapasztalattal rendelkező munkavállalókból van hiány, mert ezekért a szakemberekért igen nagy lett a verseny a munkaerőpiacon. Én is azt tapasztalom, hogy a munkavállalók mennek jobbra-balra, a különböző cégek egymástól „rabolják el” a tehetséges munkavállalókat, fejvadászok próbálják meg elcsábítani az ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy

2018. jan 30.

Nagy pofont kapnak a külföldről hazaköltözők

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Nagy pofont kapnak a külföldről hazaköltözők

Avagy a kismamák kálváriája a Kormányhivatallal

Egy olyan érdekes esetről szeretnék most írni Önöknek, amivel nemrégiben találkoztam egy ügyfelemmel kapcsolatban. Köztudottan - a szebb jövő reményében - sokan vándoroltak ki Magyarországról külföldre az elmúlt években. Néhányan azonban visszatértek Magyarországra, ügyfelem is közéjük tartozott. Párjával úgy gondolták, hogy közel 7 év távollét után mégis hazajönnek, és itthon alapítanak családot. Külföldi tartozkodásuk (EU-ban) során mindketten becsületesen végig dolgoztak , és amint hazaköltöztek nem haboztak sokat, szinte azonnal találtak egy nekik való állást, és ismét elkezdtek dolgozni. A hazatérésük előtt hivatalosan lezárták a külföldi jogviszonyaikat, és erről igazolást is hoztak, amit benyújtottak a magyar ...

Tovább Szólj hozzá

GYED CSED

2018. jan 22.

Idén az 1954-es szám a nyerő!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Idén az 1954-es szám a nyerő!

Ön mikor született? Ha 1954 második felében, akkor bizonyára alig várta, hogy elérkezzen 2018, és ezzel együtt betöltse az Önre irányadó nyugdíjkorhatárt. 2017 II. félévében már elmehettek nyugdíjba azok az 1954-ben születettek, akik elérték a 63,5 éves kort. Idén sincs ez másképp, hiszen folytatódik az 1954-ben születettek nyugdíjba vonulása. Ez igen sokakat érinthet, hiszen az első nagy demográfiai hullám (1949-1956), az ún. Ratkó korszak gyermekei közül pont 1954-ben születtek a legtöbben. Persze az öregségi nyugdíjhoz nem elég az életkort betölteni, emellett elegendő szolgálati idővel is kell rendelkezni. 20 év szolgálati kell a teljes öregségi nyugdíjhoz, és 15 év kell a résznyugdíjhoz.

És, mi van a többiekkel?

nagymama.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

nyugdíj nyugdíjkorhatár

2018. jan 14.

Gyermekgondozási díj 2018

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Gyermekgondozási díj 2018

Havi 11.000 Ft plusz pénz landol a kismamák zsebében

Azt már mindenki kívülről fújja, hogy a minimálbér 2018-ban 138.000 Ft-ra emelkedett. Ez a kötelező minimálbér azonban sok más jövedelmet is befolyásolhat.

Ilyen például a gyermekgondozási díj (GYED), amely alapesetben a gyermek 2. életévének betöltéséig jár, azonban ikergyermekeknél további 1 évig.

Miért fontos a minimálbér összege a GYED szempontjából?

gyed_2018.jpg

Azért mert a havonta GYED-ként adható legmagasabb összeg a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, mely 2017-ben bruttó 178.500 Ft volt, ami - adókedvezmények nélkül - nettóban 133.875 Ft bevételt jelentett a gyermeket vállalóknak.

Ez a minimálbér emelésével az idei évben ismét emelkedett , hiszen a maximálisan adható GYED-re vonatkozó fenti szabály nem ...

Tovább Szólj hozzá

GYED GYED melletti munka

2018. jan 02.

Családi adókedvezmény 2018

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Családi adókedvezmény 2018

Új év, új szabályok, és sok új teendő! A családosok már megszokhatták, hogy minden év elején nyilatkozatot kell leadniuk a munkáltatójuk felé, ha szeretnék a családi adókedvezményt érvényesíteni. Idén sincs ez másképp, és sok újdonságot e tekintetben nem hozott az újév, mivel a szabályok nem sokat változtak tavaly óta.

A legfontosabb változás talán az, hogy a kétgyermekesek 2018-ban havonta és gyermekenként nettó 2.500 Ft-tal több kedvezményt tudnak érvényesíteni az adóköteles jövedelmükből, és így a nettó bérük emelkedik.

Na de nézzük a konkrét számokat!

csaladi_adokedvezmeny_2018.jpg

A családi adókedvezmény 2018-ban – az eltartottak lélekszámától függően – kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként  egy ...

Tovább Szólj hozzá

adózás családi adókedvezmény

2017. dec 20.

Amikor jobb lemondani a jutalomról

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Amikor jobb lemondani a jutalomról

Év végén sok helyen eljön a jutalomosztás ideje. Éves bónusz, szakmai nívódíj, karácsonyi pénz? Mind némi plusz jövedelmet jelent, aminek általában örülni kellene, és nagy őrültségnek tűnik lemondani róluk. Pedig vannak olyan helyzetek, amikor jobban járunk, ha nem kérjük a plusz pénzt.

De vajon miért döntene valaki úgy, hogy inkább nem kéri a neki járó jutalmat?

burning-money-2113914_960_720.jpgA nyugdíj melletti keresetkorlát, valamint a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás mellett megszerezhető jövedelemre vonatkozó szabályozás mind okot szolgáltathatnak arra, hogy így döntsünk.

Mint ismeretes az öregségi nyugdíjkorhatárt még be nem töltött munkavállalókra - véleményem szerint teljesen értelmetlenül - kereseti korlát van érvényben, és ...

Tovább Szólj hozzá

nyugdíj munkaügy nyugdíj melletti munka

2017. dec 15.

Dugipénze van? Erre nagyon figyeljen!

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Dugipénze van? Erre nagyon figyeljen!

Úgy gondolom, hogy manapság a munkavállalók többsége, aki alkalmazottként közép vagy nagyvállalatnál dolgozik, bankszámlára kapja a fizetését. Persze sokan vannak azok is, akik még mindig - a szakma jellegénél fogva, esetleg a feketén zsebbe csúsztatás miatt - készpénzben kapják meg az őket megillető jövedelmüket, vagy a jövedelmük egy részét. A szolgáltatókról már nem is beszélve, hiszen egy mesterembernek, vagy például egy fodrásznak szinte mindig készpénzben fizetnek a megrendelők. Tehát még mindig igen nagy a készpénzállományunk, mellyel egyébként európai viszonylatban régóta az elsők között vagyunk. 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014-ben kezdte meg a papírpénzek lecserélését korszerűbb, nehezebben ...

Tovább Szólj hozzá

munkaügy

2017. dec 07.

Négy nagyon fontos változás jön az adóbevallásban

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Négy nagyon fontos változás jön az adóbevallásban

Ismét egyszerűsödik egy kicsit az élet

Ahogy az lenni szokott, jövőre több pontban is változnak az adózással kapcsolatos jogszabályok. Ezek közül néhány igen nagy tömegeket fog érinteni, talán Önt is. 

Na de melyek ezek?

Évek óta szó volt róla, mindenki számított rá, most benyújtották és megszavazták a javaslatot. A legnagyobb változás talán az, hogy a jövő évtől a munkáltató már nem állapíthatja meg a munkavállalója adóját, tehát nem készítheti el az adóbevallását . Így a jövő évben azok a munkavállalók, akik hozzá voltak szokva, hogy a munkáltatójuk - nagyvonalúan, saját döntés alapján -  megcsinálja helyettük az adóbevallást, az idei évre vonatkozóan már nem választhatják ezt a megoldást. Nekik marad az önadózás, vagy a ...

Tovább Szólj hozzá

adózás adóbevallás

2017. nov 27.

Így idd ki magad a munkahelyedről

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
Így idd ki magad a munkahelyedről

Nemcsak a munkahelyen kell viselkednünk, a magánéletben is

Közeledik az év vége, és ezzel elkezdődik a céges évzáró bulik időszaka. Ilyenkor mindenki kiereszti egy kicsit a gőzt, és ebben a túlzott italozás is szerepet kaphat. Ilyen állapotban sokszor azok a kollégák okozzák a legnagyobb meglepetést a viselkedésükkel, akiket eddig szürke kisegereknek hittünk. Veszélyes dolog ez, hiszen azon túl, hogy a saját vagy mások épségét is kockára teszik, meggondolatlan tettekre is késztethetik az illuminált állapotban lévőket. 

koccintas.jpg

Köztudott, hogy ilyenkor nem ritka a szexuális zaklatás sem. Ez a fogalom tágabb értelemben  magában foglalja az olyan nemkívánatos viselkedést, mint például a testi kontaktust és a közeledést, a szexuális töltetű megjegyzéseket, akár szóban, akár fizikálisan.  ...

Tovább Szólj hozzá

munkajog munkaügy