2017. aug 22.

A nagy családi pótlék trükk

írta: Horváth Zsolt munkaügyi szakértő
A nagy családi pótlék trükk

Dupla vagy mégsem?

Az emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára nemrég egy sajtótájékoztató kijelentette: augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre. Ezután persze minden portál lehozott egy dupla családi pótlékról szóló cikket valami hangzatos címmel, csak hogy meglegyen a kattintás. Aki a szalagcím elolvasása után vette a fáradtságot és belement a részletekbe, annak eddig tartott az öröme, mert természetesen szó sincs dupla összegű családi pótlékról, csupán a szeptember havit indítják korábban, egészen pontosan augusztus 24-én. Ahogy lenni szokott azok kapják meg leghamarabb, akinek utalással érkezik a számlájára az összeg, azonban akik postai címre kérik a juttatást, azok várhatóan csak a jövő héten kapják majd kézhez.

Szeptemberben így nem lesz családi pótlék folyósítás! És hogy meddig kell várni rá?

sulikezdes.png

A következőre október elejéig kell várni majd az érintetteknek.

Megjegyzem, elég gáláns lenne, ha valóban dupla összegű családi pótlékot kapnának az érintettek minden augusztus elején az iskolakezdés előtt, hiszen ilyenkor rengeteg kiadásra számíthatnak a szülők, és a többségük nem vár a családi pótlékra a beiskolázás miatt. Ez lenne az igazán nagy segítség.

Ami azért mégis könnyebbséget jelenthet, hogy az idei évtől az elsőtől a kilencedik osztályig ingyen tankönyv jár, aminek összege megközelítően annyi, mint az egy gyermek után járó egy havi családi pótlék.

facebook_megosztas.jpg

Amennyiben szeretne hírlevelet kapni a legérdekesebb munkaügyi témákról, ezen a linken feliratkozhat: http://form1.listamester.hu/forms/9216/35078.html

Ha tetszett a cikk, kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/munkaugyerthetoen

Szólj hozzá

családtámogatás családi pótlék